• Verdriet - Lemniscaat Counselling biedt hulp.

Verdriet - Lemniscaat Counselling biedt hulp.

Verdriet

Verdriet

Als je vast zit, als de pijn van het verlies je uitput, als je je er schuldig door voelt of depressief bent, als er geen uitzicht meer lijkt, …

In een relatie kan veel verdriet voorkomen, vooral in tijden dat er spanningen zijn tussen de geliefden. Je kunt je dan zelfs enorm eenzaam gaan voelen door het gemis aan binding of contact met je partner.

Verdriet is de andere zijde van liefde.
De reactie op verlies is voor iedere situatie en voor ieder mens individueel.

Rouw
De meest bekende aanleiding om te rouwen, is na het overlijden van een dierbare. Maar er zijn veel andere voorbeelden waarin je met verlies te maken kunt krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheiding, of dat de kinderen het huis uitgaan. Andere voorbeelden zijn een miskraam of het verlies van je gezondheid. Naast het rouwen vanwege verlies, bestaat ook de rouw vanwege het niet kunnen krijgen van iets waar je sterk op gehoopt hebt. Je kunt denken aan het niet kunnen krijgen van kinderen, dat je moet leren leven met een handicap of dat je relatie toch niet de veiligheid geeft die jij had verwacht.

Stervensbegeleiding
Afscheid nemen bij het sterven is een wederzijds proces; er is iemand die sterft en er zijn mensen die achterblijven. Voor allemaal is het een moeilijke periode waarin het raadzaam kan zijn dat iemand naast je staat. Mogelijk is er begeleiding nodig om te verwerken, te vereffenen, te vieren, los te laten, te vergeven.

Voor de achterblijvers legt een goed afscheid een basis voor de rouwverwerking voor de periode na het overlijden. Het begeleiden van de stervende biedt hulp bij het afronden van een heel leven.

Wanneer alles rondom het sterven op een goede manier wordt doorgemaakt, hoeft de relatie niet te stoppen met het overlijden.

Hulp bij afscheid is vooral zinvol voor:
– Mensen die in de laatste fase van hun leven zijn
– Iedereen die te maken heeft met een terminale naaste
– Mensen die sterk tegen hun eigen dood opzien

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op via het contactformulier, bellen kan natuurlijk ook. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.