• Visie - Lemniscaat Counselling biedt hulp.

Visie

In mijn visie is het voor een relatie belangrijk dat je je ontwikkelt. Je ontwikkelt jezelf en dit doe je in je relatie. Dit gebeurt met vallen en opstaan; soms heb je wind mee, soms is er tegenwind. Daar is niets mis mee. Je partner / kind / ouder is anders dan jij bent. Juist dat ‘anders zijn’ vormt de basis voor groeimogelijkheden. Deze groei zorgt dat je steeds meer ‘heel’ wordt. Een goede relatie krijg je niet voor niets. Je moet er aan werken, maar je plukt er ook de vruchten van.

Hoe intiemer de relatie, des te groter is de openheid en ook de kwetsbaarheid. Degene waar je het meeste van houdt, kan jou ook het diepste kwetsen.

Het beëindigen van een relatie is ook een proces. Rouw speelt hierin een belangrijke rol en helpt om een afscheid op een gezonde manier te verwerken. Soms zorgen emoties ervoor, dat een afscheid niet soepel verloopt. Zolang er nog veel heftige emoties spelen, is dit een teken dat je nog niet voldoende hebt losgelaten.

Emotionally Focused Therapy
Relatieproblemen ontstaan om emotionele redenen. Om in een relatie weer veiligheid en liefde te kunnen ervaren, werkt een emotionele benadering rondom binding het beste. Een nuchter gesprek is dus echt niet voldoende. Ik benader je bij voorkeur niet vanuit het hoofd, maar vanuit het hart. Als je hier meer over wilt weten, kun je het boek Houd me vast van Sue Johnson lezen (zie hier mijn boekbespreking).