Emotionally Focused Couple Therapy for Dummies

Brent Bradley & James Furrow

Samenvatting

Emotionally Focused Couple Therapy for Dummies behandelt de basis van Emotionally Focused Therapy (EFT). Aan de hand van dit boek kun je thuis aan de slag gaan met het verbeteren van je relatie. Door de zeer kleine paragrafen en de overzichtelijke indeling is het erg toegankelijk.

Het boek legt uit hoe een negatief patroon tussen geliefden omgezet kan worden in een positief patroon; een relatie waarbij je elkaar steunt en waarbij de binding en hechting goed zijn.

Je krijgt al lezende inzicht waarom emoties vaak onderdrukt worden en het boek geeft handvaten om meer opbouwend met je gevoelens om te gaan. Dit leidt tot een diepere voldoening van je relatie.

Het is een praktijkboek. In de inleiding van het boek staat al dat je zomaar ergens in een hoofdstuk kunt beginnen te lezen; afhankelijk van waar je belangstelling op dat moment ligt. Zo zijn er aparte hoofdstukken over omgaan met ontrouw, over intimiteit, over aanvallend gedrag, ontwijken, enzovoort.

Overal in het boek geeft men met verschillende symbooltjes aan wat een tip is en wat theorie. Dat geldt ook voor de sprekende voorbeelden, oefeningen om samen met je
partner te doen en waarschuwingen.


Mijn opmerkingen bij het boek

Emotionally Focused Couple Therapy for Dummies is echt een werkboek waar je een lange tijd mee bezig kunt zijn. Je leest bijvoorbeeld een klein stukje tekst en daaruit krijg je een impuls waar je weer een poos mee vooruit kunt.

Iedereen kan direct met dit boek aan de slag gaan. In die zin vind ik het een prima aanvulling op het bekende boek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson.

Emotionally Focused Couple Therapy for Dummies heeft voor sommige mensen misschien wel als nadeel dat het (nog) niet in het Nederlands is vertaald.
Ik hoop dat die vertaling er wel snel komt.


Tineke, mei 2014